HORECA-EVENT

Wijnstijlen, een betere kijk op wijnbeleving en -presentatie

Op 12 december 2022 organiseerden wij een inspirerende wijnproeverij voor professionals uit de horeca-wereld. Deelnemers aan dit event leerden over de 7 verschillende wijnstijlen en proefden van diverse premium-wijnen.

Wij kijken terug op een geslaagd event!

EEN NIEUWE VISIE ROND WIJNBELEVING

Tijdens dit event werd afgestapt van de klassieke wijnregio- of druifbenadering. Horeca-professionals werden daarentegen meegenomen in een nieuwe visie rond wijnbeleving in de horecazaak, nl. het werken met de 7 verschillende wijnstijlen. Door het werken met wijnstijlen kan je de wijnkaart beter (meer uitgebalanceerd) samenstellen, kan je gerechten en de aangeboden wijnen beter op elkaar afstemmen én zal het zaalpersoneel meer belevenis rond wijn brengen. Deelnemers van dit event weten inmiddels dat een currygerecht een wijn met weinig tanine vereist, dat bij de Aziatische keuken minder krachtige wijnen passen en dat een vinaigrette met honing of azijn een andere wijn behoeft.

UITEENZETTING DOOR SYBILLE TROUBLEYN

Sybille Troubleyn begeleidde dit horeca-event. Sybille volgde de studies ‘Commerce des Vins et Spiritueux’ en ‘Diplôme Universitaire d’Aptitude à la Dégustation’.

Ze is founder van WineWise, een wijninstituut dat wijn- & spirit opleidingen met internationale certificatie aanbiedt. WineWise is als opleidingsaanbieder erkend door WSET, de wereldleider voor internationale wijnopleidingen.

BEKIJK ONZE AFTERMOVIE