Inspiratiedag zorgcatering
Op 28 oktober 2022 organiseerden wij een inspiratiedag voor professionals uit de wereld van de zorgcatering. Deelnemers aan deze inspiratiedag maakten kennis met de laatste versies van producten voor zorgcatering, kregen uitleg over gastro-engineering en werden verwend met een hapje en een drankje.
Wij kijken terug op een geslaagde editie!
DOORLOPEND DEMONSTRATIES & DEGUSTATIES
Tijdens deze unieke inspiratiedag gaven onze partners doorlopend demonstraties van producten van de meest toonaangevende merken uit de sector. Deelnemers kregen tips & tricks op het vlak van smaak en textuur van maaltijden, zoals bijvoorbeeld het verfijnen van een maaltijd voor mensen met slikproblemen. Ook op het vlak van een smakelijke presentatie van gerechten konden de deelnemers heel wat inspiratie opdoen, zoals bijvoorbeeld het gebruik van siliconen voor geblixte voeding. Verder werden ook de handigste transport- en uitgiftewagens gepresenteerd. Deze wagens zorgen ervoor dat de voeding op de juiste temperatuur kan worden vervoerd én ook perfect bij de patiënt of bewoner op het bord komt.
UITEENZETTING DOOR LOBKE VAN DEN WIJNGAERT:
DE CHEF GASTRO-ENGINEERING ALS VERGETEN SCHAKEL IN DE EERSTELIJNSVOEDINGSZORG
Op onze inspiratiedag mochten wij Lobke van den Wijngaert verwelkomen. Lobke is chef gastro-engineering, co-coördinator van Three Rivers FoodDelta en voorzitster van de beroepsvereniging van chefs gastro-engineering en zorg. Ze is eigenaar van het eerste smaakcentrum LiveEatTaste, dat de referentie is voor de smaakcentra in België en Nederland.
Tijdens haar uiteenzetting ging Lobke in op de voordelen en het belang van gastro-engineering in de eerstelijnsvoedingszorg. Bij heel wat patiënten in de zorg is de smaak- en reukzin immers aangetast door ziekte. Een chef gastro-engineering kan deze patiënten helpen om opnieuw lekker te eten.
DANK AAN ONZE PARTNERS!
BEKIJK ONZE AFTERMOVIE