Wijnglazen fabrikant Riedel
Een blik achter de schermen
Oostenrijks topmerk Riedel liet Decanter Magazine binnenkijken in hun fabrieken en onthulde hun ervaringen als experten in het produceren van fijn kristalglaswerk. De wijnglazen van Riedel sieren niet alleen de tafels van de meest exclusieve “white-cloth establishments”, maar zijn niet meer weg te denken in het huis van menig wijnliefhebber. Ook bij Demuynck-Verrax nemen de glazen van Riedel een belangrijke plek in.
Riedel glazen vertalen de boodschap van wijn
Er zijn maar weinig producten die vandaag de dag op dezelfde manier gemaakt worden als pakweg 3000 jaar geleden. Glasblazen is een van de weinige ambachten die op dat lijstje te vinden is. Het is pas in de afgelopen 50 jaar dat wijglazen verheven zijn van gebruiksvoorwerp tot een essentieel object voor wijnliefhebbers. De familie Riedel heeft in dit proces een belangrijke rol gespeeld.
Een wijnglas is niet langer enkel functioneel, maar het is esthetisch belangrijk. Stijl, inhoud en vorm werken samen om een sublieme ervaring te bekomen en de wijn volledig tot zijn recht te laten komen. Je kunt een Riedel wijnglas zien als een “luidspreker van de wijn”. De revolutie die het wijnglas heeft doorgemaakt is volledig te danken aan de familie Riedel.
Georgs zoon Maximilian gaat in dezelfde traditie voort en stimuleert zijn bedrijf om de kwaliteit van Riedel wijnglazen te optimaliseren. De filosofie van de familie Riedel is gebaseerd op de “architectuur van een glas.” Ze streven naar de perfecte verhouding tussen de kelk, steel en de voet van het glas. Daarbij wordt rekening gehouden met de druivensoort, de vorm, grootte en de diameter van de rand van het glas. Elk aspect werkt harmonieus samen om de boodschap van de wijn zo goed mogelijk over te brengen.
En toch is het niet nodig om miljoenen verschillende glazen te hebben. Een goede allrounder is bijvoorbeeld Riedels Chianti Classico. Deze reeks laat de meeste wijnen tot hun recht komen. Bij Demuynck-Verrax kunnen we je helpen de juiste glazen voor je zaak te kiezen.
Lees het volledige artikel in Decanter Magazine.